2015’in özeti

Bu yıl benim için girişimlerle dolu bir yıl oldu. Hatta o kadar çok ki sayısını bile unuttum. Zorlarsak çift hanelere ulaşabilir.

Özellikle devlet tarafındaki vergiler kısmında bir çok yeni şeyler öğrendim. Şirketin ünvanını attığım 90 imza ile değiştirip limitede taşıdık. Böylelikle istediğimiz ünvana kavuştuk.

İş olarak gıpta ettiğim kişilerle çalışma fırsatı buldum. Bu sayede bir çok kişiyle hayalimi gerçekleştirip aynı sorun için kafa patlattık.

Okuduğum bir girişim kitabındaki bir sözü pekiştirerek bunu girişimimde uyguladım. Ve yeterli bir sonuca ulaştım. Girişimimin ilk fazı başarısızlıkla sonuçlansa bile yapmak istediklerimi ikinci faza saklayıp, uygun ortamın oluşması için biraz beklemem gerektiğine karar verdim.

Bahsettiğim söz her ne kadar aşağıdaki gibi olmasa da tam olarak anlatılmak istenilen aşağıdaki gibi (Kitap: 100$’lık Başlangıç).

Eğer bir kişi işinde tecrübeli ve yetkinse bu bilgi birikimini bir başka sektördeki bir işe aktarabilir, uygulayabilir ve istediği bir sonucu da ulaşabilir.

Hayatımda en çok kitap okuduğum sene diyebilirim. Hatta o kadar çok kitap okudum ki kitap bile yazdım. Romantik & Bilim Kurgu türünde bir roman yazdım. Şuan yayın evleriyle görüşmeler içerisindeyim. Eğer bir aksilik olmazsa, romanım 2016’da raflarda yerini alacak.

2015’i tek bir cümle ile tanımlamam gerekirse bu “Risk” olurdu. Hayatımda görebileceğim en büyük riskleri aldığım seneydi. İkinci kelimem ise “Belirsizlik” olurdu. Çünkü riskin olmadığı yerde belirsizlik olduğu için, belirsizlik ikinci kelimem.

3 yıldan beri aktif olarak görev aldığım WordPress Türkiye ekibindeki görevimden bugün kendi rızamla ayrıldım. Sebebi ise; artık eskisi kadar pek zaman ayıramadığım için topluluğa haksızlık etmek istemedim. Bunun içinde ayrılmamın yerli olacağını düşündüm.

Tat & Yemek

Hayatımda en güzel Türk kahvesini, geçtiğimiz günlerde arkadaşıma kız istemeye gittiğimizde içtim. Tadını hiç unutamıyorum. Çay hâlâ 3 sene önce gittiğim Pierre Loti tepesindeki eşsiz yerini koruyor.

Yediğim en iyi İskenderi ise, tatile gittiğim Antalya Side’de tattım.

Zaten Abimin yemeklerini söylemeye gerek yok. Her zamanki gibi lezzetin enlerinde.

Neler Öğrendim?

  • Mutluluk her şeyden önemli.
  • Güven mutluluğu takip ediyor.
  • Aslında kimse mükemmel değil. Steve Jobs bile. (Bir Steve Jobs hayranıyım)
  • Bir işi yapmak için hemen başlamak gerek. Yarın çok geç. Dün ise geride kaldı.

+Bonus

  • 2016’da YouTube ile ilgili en az bir tane girişimim olacak.
  • Mutlu Yılların’ın mutlusunu bu sene daha iyi anladım.
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir