2017’nin özeti

Zaman bükülebilir bir olgudan ibaret olsa gerek ki 1 yıl çok çabuk geçiyor. Bu yıl benim için verimli bir yıldı. İleriye yönelik çok güzel planlar yaptım. Bu yazıyı bugüne yazmamın diğer bir sebebi ise hayatımdaki en önemli ikinci kırılma noktasını bugün yaşadığımı düşünmüş olmam.

Özeti iki bölüme ayırdım. Birincisi kişisel ve genel konuların olduğu yıl sonu z raporu. Diğer bölümü ise tamamıyla işe ayırdım.

Yıl Sonu Z Raporu

Bu yıl toplamda 19 kitap okudum. Geçen seneye oranla üzerine 5 koymam gerekirken 6 eksilttim. İnanıyorum ki 2018 yılı hayatımda en fazla kitap okuyacağım sene olacak.

***

Bir konu varki tam beyin kötürümlemesi. Hele ki konuyla ilgili çok fazla bir şey yazmak ve söylemek pek içimden gelmiyor. Keza herkes için mantıksızlıktan ibaret bir konu. Haliyle üstü kapalı ufak bir girizgah yapmam kafi (Girizgah yapıldı).

İş

Bu sene tam rahat duruyorum derken birden bire aynı anda 3+1 girişimle yoğunlaşırken buldum kendimi. Üçüncü çeyrekte başlayan ve sonu hastalıkla biten 3+1 farklı girişim ile yine birbirinden farklı çok şey öğrendim.

Bir Kutu Abone

Bir Kutu Abone‘nin bütün sürecini Twitter‘da şelale yaparak gün be gün herkesle paylaştım. Keza bu paylaşımlarım ile ilgili çok güzel geri dönüşler aldım. Öngördüğümüz tarihi 1 hafta aşarak nihayetinde açtık. Uyguladığımız modelin dünyada herhangi bir örneği olmadığı için elle tutulur bir veri olmadığından neyle karşılaşacağımızı bilmiyordum. Hâl böyle olunca benim en sevdiğim tarzda ilerledik. Gerilla! = Kervan yolda düzülür.

Projeyi yayına aldıktan sonra analizlerle yaptığımız hataları görüp geliştirme sürecine ekledik. Böylelikle bu girişimle beraber gerilla usulündeki hayatımın en son girişimini yaptım. Bundan sonra iş planı ve analizler olmadan hiçbir girişime başlamayacağım. Yaptığımız analizlerden elde ettiğimiz sonuçlarla beraber önümüzdeki günlerde yeni bir kampanyayı yayına alacağız. Böylelikle Bir Kutu Abone dikeyinde ara ara kampanyalar yapmaya devam edeceğiz.

Worjo

Başımın belası Worjo! Geçen senenin özetinde “Acaba 2017’de de denesem mi?” dediğim girişimi rahat battığı için tekrardan denedim. Yine başarısızlıkla sonuçlandı. Çok hızlı başladı ama ekipsel sorunlardan sebep yine durdurma kararı aldım. Worjo’nun hamurunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

3 + 1’den geri kalan 2 girişimi ise (+1 = Worjo) bu yıl yayına alacağım. Öyle bir süreç ki bir girişimi yayına alınca diğer girişimde kendiliğinden ortaya çıkmış olacak. Hatta bu adımları ekip arkadaşım Mennan ile baştan planladık ve Bir Kutu Abone’yi ona göre yazdık. Kısaca kutulara kafayı taktım. Özellikle aboneliğe!

Bahsettiğim iki girişimin analizlerini şu an yapıyorum.

Çay Kahve İnsan

Çay Kahve İnsan ile ilgili detaylı bir özet yazacağım için benim için önemli kısımlarına değineceğim. 2 yıl sonunda Çay Kahve İnsan hak ettiği ilgiyi ve değeri nihayet buldu. Kanal kendine geldi diyebilirim.

Bir Kutu Abone’nin çıkış noktası aslında tamamen Çay Kahve İnsan’dan doğdu. Emrah ile uzun beyin fırtınalarının ardından benim fikri harmanlamam son şekli verdi diyebilirim.

Çay Kahve İnsan ile ilgili güzel iki tane planım var. Bunlar tohum niteliğinde olacağı için bu sene gerçekleştirebilir miyim bilemiyorum ama şimdiden tohumlarını ufaktan atmaya başladım.

Momoth

Tek kelime ile nefis işler yaptık! Bu sene itibariyle yazılımla beraber prodüksiyon tarafında da hizmet vermeye başladık. Ve seneye hızlı bir başlangıç yaptık.

Prodüksiyon tarafında Bakanlar dahil sayısız üst düzey yöneticinin çekimlerinde yönetmenlik yaptım. Hatta geçtiğimiz Çarşamba planda olmayan bir çekim ile Acun Ilıcalı’yı dahi çektik. İleride çekeceğim filmi düşününce hala kendimi bu konuda yeterli görmüyorum. Söz filmden açılmışken Filmler ve Filimler’in Hile dizisinin çekilmesinde ufakta olsa bir katkı sağladığım için çok mutluyum. Keza ileride bu dizinin aşırı değerleneceğini düşünüyorum.

2017’yi tek bir kelime ile tarif etmem gerekirse bu ‘Heyecan’ olurdu.

Adrenalinin bol bol olduğu bir seneydi benim için. Heyecan denen illete yazın başlayan yoğunluklar ile alabildiğine çokça maruz kaldım. Yer yer strese sebep versede genel olarak mutluyum. Çünkü bu sene sınırlarımı çok zorladım. Ve bu zorlanma ile bir çok şeyi başardığımı düşünüyorum.

Yılın en güzel kısmı ise her günümü bir kelime ile taçlandırdım. Bugünün kelimesi ise “Gelecek(ti)”.

Az çok 2018’nin beyin yakan bir yıl olacağını düşünüyorum. Nedenini Ocak ayında anlatacağım. Bunlar henüz fragman :)

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir