2023’ün Özeti

Yıllık rutin özet yazımdan herkese merhaba! 1 yıllık rotar ile yine karşınızdayım. Her sene olduğu gibi bu sene de yazıyı 2 bölüme ayırıyorum. Öncelikle olarak kişisel özete geçmek istiyorum.

Kişisel

2022’nin özetini yazamadığım için kendimi çok mahçup ve kusurlu hissediyorum. Düzenli olarak yazdığım sene özetini atladım. 1 yıl boyunca yazamadım!

Yoğundum! Yersen :)

Kendime çok kızıyorum. Umarım bundan sonra düzenli olarak yazmaya başlarım..

Bu sene 5 kitap okuyabildim. Evet sadece 5 kitapçık. Ofisi evime çok yakın bir yere konumlandırmanın dez avantajının en büyüğü, yolda kitap okuyamamak. Meğersem yolda ne güzel kitaplar okuyormuşum..

Bu sene sadece bir kere yurtdışına çıkabildim. Onda da Gürcistan’a gidebildim. Yurtdışına çıkma kasımın geliştiğini düşünüyorum.

Bir aksilik olmazsa 2024’de en az 2 kere yurtdışına seyahat etmeyi planlıyorum.

Onun haricinde Edirne, Bursa, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin‘i gezdim.

İş ve hayat dengesini güzel bir noktaya getirdiğimi düşünüyorum. Konforumuna eskisinden daha çok dikkat ediyorum. Kendime bol bol vakit ayırdım ve ayırmaya devam ediyorum.

Önceden kafamda kurduğum dünya ile gerçeklik arasında müthiş bir uçurum vardı. Artık yok. Daha gerçekçi ve sonuç odaklıyım.

Galiba büyümenin vermiş olduğu olgunluğu iliklerimde hissetmeye başladım.

İş

Yine rahat durduğum bir sene oldu. Ticaret ile iş yapmak arasındaki farkı algıladığımdan beri çok stratejik ve mantıklı davranıyorum. Bazen ben bile kendi kendime şaşırıyorum.

Hayalin peşinden gitmektense mantıklı ve para kazandıracak işlere vakit ayırmanın konforunu yaşıyorum da diyebilirim :) Kısaca ana işimin haricinde artık hiçbir şey ile yüksek odak uğraşmıyorum.

Kısa bir Doktora Sor YouTube kanalı projesini test ettim. İstediğim getiriyi elde edemeyince hemen fişini çektim. Kapattım.

Çay Kahve Stüdyo vaktimin büyük bir çoğunluğunu alıyor. Ona odağım stüdyo, geliştiriyor ve büyütmeye çalışıyorum.

Çay Kahve Stüdyo’nun şu an geldiği noktadan müthiş bir haz alıyorum. Acayip keyifleniyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar konforlu ve rahatım.

Şükrediyorum. Hem de çok!

Çay Kahve Stüdyo‘da bu yıl 70 yeni marka ile çalışma fırsatı buldum. Toplam çalıştığımız marka sayısı 140 oldu. Bu sene ise 140 yeni marka ile daha çalışmayı istiyorum.

Geçen sene ekipte toplam 2 kişiydik. Bu sene 3 kişi ile yola devam ediyoruz.

İnsan yönetmek bu dünyanın en zor işi. Hele ki günümüzde.. Bambaşka bir seviyede.

Her geçen gün ekip yönetmek ve onu geliştirmek için elimden geleni yapıyorum. 2022’den güzel dersler çıkarttım.

2023’te onları uyguladım ve güzel sonuçlarını aldım. 2024’te ise insan yönetmek kasımı geliştirmek ve üzerine koymak istiyorum.

FastProposal

Bu sene 1 yıldan beri geliştirdiğimiz teklif hazırlama, yönetme ve takip platformu FastProposal‘ı yayına alacağız. Hayatımda beni en heyecanlandıran proje diyebilirim!

Hatta biraz ileri gibip gönül rahatlığıyla çıraklık eserim :)

Yaşadığımız sorunları baz alarak piyasaya SaaS modelinde bir ürün çıkartıyoruz. Çok az bir vaktimiz kaldı, 1-2 aya kalmaz kullanıcılar ile buluşturacağız.

Hedefimiz Eylül’e kadar 500 müşteri, yıl sonuna kadar ise 1.000 para ödeyen müşteri!

Eğer sizde tekliflerinizi hazırlamak, yönetmek ve takip etmek istiyorsanız kapalı beta listemize e-posta adresinizi bırakabilirsiniz :)

https://fastproposal.co

2023’ü tek bir kelime ile özetlemem gerekirse bu “Ticaret” olurdu. İş yapmak ile ticaret arasındaki ince cizgiyi artık biliyorum.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir