2018’in özeti

Gollum.

Bir yüzüğün insanı ne hale getirdiğinin yegane acı örneği. Kendinden bile emin değil. Gollum Cali Kartelinin ağındaki bir piyon misali bir oyana bir buyana savruluyordu.

Gollum’la benim aramdaki ortak bağlantı ise bir yüzük. Evet bir yüzük. Bir yüzük vesilesiyle koskoca 2018 yılım birdenbire şekil aldı. Olumlu giderken birdenbire olumsuzlaştı. Yapmak istediğim bir çok şeyi tam anlamıyla yapamadım.

Özeti geçen sene olduğu gibi iki bölüme ayırdım. Birincisi kişisel ve genel konuların olduğu yıl sonu z raporu. Diğer bölüm ise iş.

Yıl Sonu Z Raporu

Bu yıl toplamda 9 kitap okudum. Geçen seneye oranla üzerine 11 koymam gerekirken 10 eksilttim. Mecburiyetten eksilttim diyebilirim. Keza özgürlüğün aslında çok önemli olduğunu askerlik tecrübesi yaşayarak öğrendim.

Kısa dönem olarak Kıbrıs’ta askerliğimi yaptım. Tam bir hafta önce bugün (25 Aralık Salı) günü terhis oldum. Hala tam anlamıyla sivil hayata adapte olamadım. Sıradan olan çok şey farklı geliyor.

Bir girişimcinin askerlikle imtihanı yazısı çok yakında…

2018 yılı hayatımın en güzel ve en kötü yılı oldu. Çok güzel planlar yaparken birdenbire her şey altüst oldu. Olumsuzluklar silsilesi birbirini takip etti. Onun için 2018 yılını tam olarak yaşadığım söylenemez. Benim için yok gibi bir şey. Ben 2017’den direk 2019’a bağlandım :)

İş

Bu sene çok rahat durdum. Sadece bir girişimle ilgilendim. Onuda blogumda kaleme almıştım. Meraklıları şöyle alabiliriz: Başlamadan biten abonelik e-ticaret girişimi hikâyesi

Product.İstanbul

Hüseyin ile beraber Product.İstanbul adında bir oluşum kurduk. Bu oluşumla beraber ofisi Kozyatağı’na taşımış bulunduk. Aslında ben bunun pek lezzetine varamadım. Ofisi tam anlamıyla çalışır vaziyete getirdiğimizde ben askere gitmiş uygun adımda günde 16 km yürüyordum…

Product.İstanbul ile ilgili detaylı bilgiyi önümüzdeki süreçlerde blogumda yazacağım. O zaman detaylıca kalem almış olurum. Gerçi ofisi tekrardan taşıyacağız orası bambaşka bir hikaye..

Bir Kutu Abone

Bir kampanya daha yapıp yılı kapatma planım vardı. Kampanyanın hazırlıklarını yapıp canlıya çıkacağımız sırada YouTuber’lar ayrılıp kanalı boşluğa sürüklediler. Haliyle bizde kampanyayı yapamadık. Bu süre zarfında geçici bir süreliğine Bir Kutu Abone’nin fişini çektim. Bir Kutu Abone için 2019 daha renkli olacak.

Çay Kahve İnsan

Organik büyümesi tek kelime ile harika. An itibariyle 45.263 abonemiz var. Sektörde bilinen ve tanınan bir kanal haline geldi. 2019 yılı Çay Kahve İnsan’ın yılı olacağını düşünüyorum. Keza beni heyecanlandıran nefis yeni yıl planları var. Artık Çay Kahve İnsan’ı milyonlar izleyebilir!

Momoth

Momoth olarak ileriye dönük çok güzel stratejik adımlar attık. Bunların başında ofisi taşıma, It is Abone’yi durdurma kararı çok yerinde olan iki karardı. Onun haricinde geçen seneye nazaranla 2018 Momoth açısından birazcık sönük bir yıldı.

Geçen senenin özetinde şöyle bir cümle kurmuştum;

Az çok 2018’nin beyin yakan bir yıl olacağını düşünüyorum. Nedenini Ocak ayında anlatacağım. Bunlar henüz fragman :)

Gerçektende oldu. Tam anlamıyla beyin yakan bir yıl oldu :)

2018’i tek kelime ile özetlemem gerekirse bu “Kayıp” olurdu. Benim için kayıpların yılı..

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir